Beste gemeente,

Via dit bericht willen we je op de hoogte stellen van het actuele beleid met betrekking tot het Coronavirus.
Zoals vandaag bekend is gemaakt, wordt dringend geadviseerd evenementen waarbij meer dan 100 personen aanwezig kunnen zijn, niet door te laten gaan. Daar vallen ook kerkdiensten onder. Wij respecteren deze oproep van de overheid en het RIVM.

We nemen het coronavirus serieus en willen met verantwoordelijkheid omgaan met de mensen die ons zijn toevertrouwd. Tegelijkertijd kiezen we ervoor om niet te partneren met angst en we moedigen je aan niet overbezorgd te zijn rondom het virus: de kans op besmetting is nog altijd relatief laag en voor de meeste mensen die besmet raken, neemt de ziekte geen ernstige vormen aan.

De groep van Compassion, welke de dienst aanstaande zondag zou verzorgen, heeft eerder vandaag te kennen gegeven dat zij niet naar Limburg komen. Los van dit bericht hebben wij, als leiding van de gemeente, onderling veel overleg gevoerd wat te doen met de oproep van de overheid. Dit heeft ons uiteindelijk doen besluiten de samenkomst van aanstaande zondag niet door te laten gaan.

Wij vinden dit jammer maar respecteren ieders gezondheid en de oproep van overheidswege.

Voor wat betreft de komende weken volgen wij, net als u, de landelijke berichten met de daarbij behorende consequenties.

Bid voor elkaar, bel elkaar, app elkaar en samenkomen in kleine huisgroepjes is wellicht een mooi alternatief.

Zegen toegewenst,

Leidersteam Kom en Zie Kerk