Sta op tegen slavernij, uitbuiting en onderdrukking

Op zaterdag 14 oktober doet Kom en Zie Kerk mee aan een wereldwijd wandelevenement om fondsen te werven en bewustwording te creëren. Het doel van de zogenoemde Walk For Freedom is om het licht te laten schijnen op de 27 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag nog steeds gevangen zitten in slavernij. Deze dag trekt een grote groep van verschillende kerken uit Zuid-Limburg door de stad van Maastricht.

De Walk For Freedom is te herkennen doordat het één lange lijn van deelnemers is, gekleed in het zwart. Zo vertegenwoordigen zij de 27 miljoen slaven zonder stem.

Route

De Maastrichtse editie van de Walk for Freedom begint bij het Kardinaal van Rossumplein in de wijk Heugem en gaat via onder meer de Kennedybrug, Stadspark, Onze Lieve Vrouweplein naar het Vrijthof. Via de Markt, Kesselskade, Sint Servaasbrug en Stenenwal wordt er teruggelopen naar Heugem. De route is ongeveer 5 kilometer.

Walk For Freedom Maastricht
Datum: 14 oktober 2017
Start tijd: 13:00 uur verzamelen bij Kardinaal van Rossumplein in Maastricht
Dresscode: Zwarte kleding. In Maastricht kan worden meegelopen met speciale Walk For Freedom t-shirts. Te bestellen via de organisatie. Kosten €7,95. De opbrengst hiervan komt ten goede van A21 Campaign.

“Het doel van de wandeling is niet om te protesteren, flyers uit te delen of gewoon om fit te blijven.
Het doel van de Walk For Freedom is om een gezamenlijk standpunt in te nemen die bewustwording om zal zetten in actie.”

Over A21
A21 is een wereldwijde organisatie tegen mensenhandel met 12 kantoren verspreid over de wereld. A21 is gebaseerd op 4 pijlers: Preventie (bewustwording creëren en onderwijs), Bescherming (opvanghuizen), Vervolging (juridisch) en Partnerschap (overheid, politie, gemeenschap).